Ironman Copenhagen: Pressekonference – Ironman is coming to town (update)

1. juli 2013 af Christian Friedrich

Resume

  • 50.000 Dollar pricemoney / 1.000 point race KPR
  • 50 slot til Ironman Hawaii 2013
  • Ingen ændringer af ruterne i 2013, dermed bølgestart ved svømmestarten
  • Ironman 70.3 Aarhus og Ironman Copenhagen, Go Epic bliver ikke Ironman 70.3

Eventvirksomheden YWC Sports, der blandt andet har arrangeret jernmandseventen KMD Challenge Copenhagen de seneste tre år og den halve distance i Aarhus siden 2011, er blevet overtaget af IRONMAN.

I 2013 betyder det følgende

  • KMD Challenge Copenhagen bliver til KMD IRONMAN Copenhagen
  •  KMD Challenge Aarhus bliver til IRONMAN 70.3 Aarhus (i 2014)

Strukturen bag KMD IRONMAN Copenhagen om seks uger (18. august) forbliver uændret for deltagerne, der skal svømme 3,8 km i Amager Strandpark, cykle 180 km i København og Nordsjælland samt løbet et afsluttende maraton på 42,2 km langs havnefronten i København og med målområde på Christiansborg Slotsplads.

Skiftet til IRONMAN betyder ikke ændringer for de deltagere, der allerede har tilmeldt sig løbet, ligesom man stadig kan melde sig til den store event i København. Som en ekstra ting allerede i år vil der for aldersgruppeatleterne (age groupers) være 50 startpladser til Ironman Hawaii på spil. Den endelige fordeling af de såkaldte ‘Hawaii slots’ bestemmes senere, men atleter har allerede i år chancen for at kvalificere sig til VM i IRONMAN på Hawaii i oktober.

Når de to events bliver IRONMAN events betyder det en øget international bevågenhed, endnu mere branding af København og Aarhus samt en større platform inden for langdistancetriatlon, der har boomet siden YWC Sports arrangerede den første jernmandskonkurrence i Københaven i 2010.

Kæmpe potentiale for international bestseller
50-70 % af deltagerne i IRONMAN events er udenlandske deltagere og det samme forventes til de store events i Danmark næste år. Danmarks største endags sportsevents får nu endnu bedre muligheder for at blive internationale klassikere.

Skiftet til IRONMAN vil skabe øget interesse fra både internationale deltagere, de professionelle samt den internationale presse, og det er kendetegnende for IRONMAN’s events, at de bliver hurtigt udsolgt. Faktisk er alle IRONMAN’s events i Europa udsolgt på nuværende tidspunkt.

København og Aarhus er et perfekt match mellem IRONMAN og YWC Sports
Med spændende og udfordrende ruter gennem to storbyer, den ene en hovedstad, der integrerer bylivet på nye og innovative måder, er samarbejdet mellem IRONMAN og YWC Sports

Man kan ligeledes via KMD IRONMAN 70.3 Aarhus næste år kvalificere sig til VM på 70.3-distancen (den halve ironmandistance), IRONMAN 70.3, som afholdes i Las Vegas i år.

Samme kvalitet og professionalisme
“Teamet bag de to events i Aarhus og København fortsætter og har samme skyhøje ambitioner om at skabe breddesportsevents i verdensklasse. Målet fortsat vil være at arrangere unikke events med fokus på kvalitet, smukke ruter og et højt serviceniveau,” siger Thomas Veje Olsen, direktør i YWC Sports.

Ligeledes bliver de andre events i YWC Sports også videreført som planlagt. Det drejer sig om KMD 4:18:4, motionstriatlon i Danmarks fire største byer, Go Epic Kronborg på kvart og halv jernmand samt UCI’s VM for alle, UWCT Copenhagen Gran Fondo.

FAKTA:

HVAD ER IRONMAN:
- Langdistancetriatlon der blev født på Hawaii i 1978
- Over 100 IRONMAN og IRONMAN 70.3 events i verden
- 31 lande fordelt på 6 kontinenter arrangerer IRONMAN events i dag
- Hvert år konkurrerer mere end 90.000 atleter i IRONMAN events
- IRONMAN har både den fulde distance og en halv distance:
- Den fulde distance består af 3,8 km (2,4 miles) svømning i åbent vand, 180 km cykling (112 miles) og 42,2 km (26,2 miles) afsluttende maraton – i alt 140,6 miles.
- Den halve hedder ‘IRONMAN 70.3′, hvilket betyder den samlede distance miles hele konkurrencen består af: 1,9 km svømning (1,2 miles), 90 km cykling (56 miles) og 21,1 km løb (13,1 miles)

Citater fra partnerne bag

Andrew Messick, CEO i IRONMAN
“Vi er meget tilfredse med at arrangere IRONMAN i København allerede i år. Det er den eneste IRONMAN i verden, der bliver afholdt midt i en hovedstad, og det glæder vi os til at blive en del af. Teamet bag Aarhus og København er innovative og yderst kreative, og de har arbejdet hårdt på at gøre eventen til den succes, de allerede er. Det er helt unikt med en IRONMAN i en hovedstad, og København er en meget smuk by, der samtidig er en af de store, historiske hovedstæder i verden, så der er stort potentiale i denne event. Vi mener, at de to events i København og Aarhus har fremragende perspektiver i forhold til at blive IRONMAN-klassikere, og vi glæder os meget til at arbejde sammen med arrangør-holdet fra YWC Sports samt alle partnerne på disse storslåede events.”

Pia Allerslev (V), kultur- og fritidsborgmester i København
“De seneste tre år har begivenheden været en folkefest i København. IRONMAN er et stærkt brand, og KMD IRONMAN Copenhagen vil ikke alene tiltrække mange internationale triatleter og sportsinteresserede, men også helt almindelige københavnere vil fylde gaderne og støtte op om Ironman-atleter fra hele verden. IRONMAN Copenhagen er et levende bevis på, at København er en god ramme om kæmpeevents, og det er en begivenhed, der i høj grad vil være med til at brande København som en aktiv by af internationalt format.”

Pressekonference på instagram med hashtag #ironmancopenhagen


Xtenex snørebånd

Ingen kommentarer

Write a comment · TrackBack · Comments RSS

write a comment

Presseklip

Ældre artikler & Forum

Events { Stævnekalender }